ONZE PROJECTEN

project RV3

Uitgangspunten voor de renovatie van deze smalle tuin waren onderhoudsvriendelijk, kindvriendelijk, gezelligheid en relaxen.

De woning welke in een latere fase nog gekaleid zal worden heeft geen rechtstreeks zicht op de achterliggende tuin. Bij het eerste bezoek bij dit jonge gezin was het enige wat aanwezig was een oprit in betonklinkers en een terras in betontegels. Om de eigenaars toch enig groen zicht te geven wanneer ze naar buiten kijken vanuit hun keuken of living werden de betonklinkers en tegels vervangen. Een hardhouten bloembak voorzien van siergras en bloemen wordt geflankeerd door een smalle grasstrook. De aanwezige betonnen schutting zal na verloop van tijd verdwijnen achter een hoge groenblijvende haag. Het pad in platines welke opgevoegd werden met cement leidt de bewoners naar hun achterliggende tuin. 

Achter de woning werd een verhoogd houten terras geplaatst dat aansluit op het gazon. Twee fors uitgegroeide beuken  die reeds aanwezig waren werden opgesnoeid en voorzien van een bedje van dolomiet. De hangmat om lekker te chillen tussen deze twee oude kanjers nodigd de man of vrouw des huizes uit voor hun welverdiende powernapje na een drukke werkdag.

Tuindesign Koen Eelen zorgde hier zowel voor het ontwerp als de aanleg.

Heeft u een vraag? Contacteer ons